Amigos de Robelio Perez

Robelio was tijdens de buena vista socialclubhype één van de Cubaanse santerialegendes. Robelio is te oud om nog te toeren zijn vrienden toeren verder. Dit is SON, de voorloper van salsa en eveneens dansbaar.

con soneros de cuba (tribute to the buena vista social club cd)

17 jaar geleden was salsa enkel bekend op een paar gespecialiseerde festivals tot de buena vista social club CD, Cubaanse salsa definitief in onze festivals torpedeerde. De buena vista social club CD was een hommage aan de Cubaanse son, de voorloper van de salsa, uit jaren zestig. Ry Cooder was toen naar Cuba getrokken om een tijdsdocument op te nemen met stokoude Cubaanse soneros, dit resulteerde niet alleen in een CD maar later ook in een docufilm. Ondertussen zijn alle grote namen van deze buena vista social club CD overleden op zeer gezegende leeftijd. De vraag in Vlaanderen om dit magisch moment van 17 jaar geleden te kunnen herleven, toen onze cultuur plots een Cubaanse injectie kreeg, blijft nog steeds zeer groot. Ondertussen is de minder dansbare son verdwenen uit ons festivalcircuit en heeft deze al vlug plaats gemaakt voor zeer dansbare salsa. Daarom stellen de muzikanten van deze tribute zich heel flexibel op en passen ze het tempo van hun optreden aan publiek, maw zittend publiek krijgt onvervalste son en publiek dat wil dansen zal iets krijgen tussen son en salsa. De buena vista social club CD wordt hier integraal gespeeld met als bonus een paar pareltjes van COMPAY SEGUNDO.

Tomi y su Timbalight

Tomi y su Timbalight is een Cubaanse salsa band, waarvan de Cubaanse bandleden nagenoeg allemaal in Brussel en omgeving wonen. Tomi, een Cubaanse zanger, arrangeur en componist, is na jaren in diverse bands in Cuba en Europa gezongen te hebben, vorig jaar zijn eigen band gestart. Hij is een gedreven zanger, artiest en componist, die met zijn composities een eigentijds Cubaans geluid weet weg te zetten vol passie, romantiek en swing. Zijn eerste cd zal eind dit jaar uitkomen, waarop een mix te horen zal zijn van diverse muziekstijlen als salsa, rumba, afro, hiphop, reggae en merengue. Maar onmiskenbaar herkenbaar zal toch het Cubaanse Timba-geluid zijn. Een plezier om naar te luisteren en onmogelijk om op stil te blijven staan! Enjoy!

www.tomiysutimbalight.be

Masalsa

De vurigste en meest opzwepende salsaband van Europa heeft een nieuw album genaamd: "Resurreccion" (wederopstanding)! Masalsa komt met een compleet nieuw album in de stijl van de New York Salsa uit de jaren '70 van de vorige eeuw. Het album, "Resurreccion" is tot stand gekomen in samenwerking met de 'crème de la crème' van internationale Latin musici, waaronder 'Grammy' winnaar 'Spanish Harlem Orchestra'. De meeste composities zijn geschreven door Jerry Canizales, award winnaar "Best Entertainer of the year 2011" in Duitsland, in samenwerking met bandleider Soeshiel Sharma.

Na een pauze van bijna 10 jaar laat Masalsa met dit nieuwe repertoire horen dat zij nog steeds van grote betekenis is in de 'Latin scene'. Met "Resurreccion" zet Masalsa de Latin muziek weer stevig op de kaart.

Het nieuwe album is 'old skool' is, een knipoog naar de New York salsa uit de jaren '70, gecombineerd met een moderne sound. Deze stijl kenmerkt zich door stevige ritmes en is beïnvloed door diverse stromingen, waaronder jazz en pop. Artiesten zoals onder andere Ray Barretto, Roberto Roena, Eddie Palmieri en bands als Fania All Stars en Tipica 73 waren pioniers van deze stijl.
Kortom, klassieke en opzwepende New York salsa met een 2012 sound!!

Diverse arrangeurs hebben een bijdrage geleverd aan de arrangementen, waaronder Ilvio Pieterz, Jeroen Griep, Juan Navia, Angel Fernandez en Oscar Hernandez. Grammywinner Oscar Hernandez is tevens de producer van het album.
De lead- en backingvocalisten op het album "Resurreccion" zijn 'special guests' Ray de la Paz, Marco Bermudez, Jerry Canizales en Cachito Vaz. Ray de la Paz en Marco Bermudez zijn eveneens 'Grammy' winnaars met The Spanish Harlem Orchestra.

Het album is opgenomen in Nederland, Venezuela en de Verenigde Staten (New York), met als basis 2112 studio's in Den Haag. De Mixing Engineer David Kowalski, meervoudig 'Grammy' winnaar, gewerkt met onder andere Dianne Reeves, Freddie
Hubbard, Ruben Blades en Paul Simon, vindt het album 'Resurreccion' een 'Grammy'- waardig album.

Het laatste album van Masalsa, Corazón Espinado, dateert alweer van 2002. Masalsa is dus echt terug van weggeweest!