Beach 5 JULI 2014

 

En de tijd vliegt…al 10 jaar !!!Tijdens de zomer van 2004 ontstond tijdens een zonnige namiddag op een terras het idee van een gratis concert op het strand van Koksijde. De inspiratie hiervoor was de muziek van Daniela Mercury, een beroemde Braziliaanse zangeres, waarvoor beide organisatoren een zwakke plek hebben.

De formule waarmee het festival startte in 2005 bleek van in het begin een schot in de roos: salsa, strand, gratis. Drie sleutelwoorden, drie voltreffers.In tegenstelling tot de meeste festivals in België, en dat zijn er nogal wat, verzoent Koksijde Latin Club de aspecten 'gratis' en 'kwaliteitsvol' met elkaar.

In de daaropvolgende jaren mochten we onder meer de volgende ronkende namen in Koksijde verwelkomen: Mazacote y la Sonora Cubana, Sonbacan, Truco Mexicano, Rey Cabrera y sus Amigos, Orquesta Pegasaya, Salsaband Axioma, Orquesta Poder Latino, Contrabando, Doble Impacto, etc …
Klasse muziek voor een klasse publiek.

En de tijd vliegt: dit jaar bestaat Koksijde Latin Club al 10 jaar en is het festival bij zo’n 5.000 salsa aficionados een vaste afspraak op de festival agenda geworden.


FestivalDe missie van Koksijde Latin Club is simpel en duidelijk: gratis kwaliteitsoptredens brengen naar het grote publiek, en dit in een ‘latino’ sfeer.

Koksijde Latin Club leeft en werkt volledig op vrijwilligers met ambitie. Een ambitie om vertier van de bovenste plank te brengen zonder moeilijkdoenerij of allures om de grootste te worden, maar wel de fijnste uiteraard.

Het festival onderscheidt zich van de andere onder meer door het feit dat de toegang gratis is én blijft. Dit in een tijd waar op vele festivals woekerprijzen gehanteerd worden.


Publiek

Aan het publiek van Koksijde Latin Club kan geen leeftijd verbonden worden. Jong en oud vindt er zijn gading en wij zouden het niet anders wensen.

Op vorige edities mochten wij onder andere Cubanen, Britten, Fransen, Duitsers, Ieren, Spanjaarden en Mexicanen tot ons publiek rekenen.
Een volmaakte smeltkroes van kleuren, leeftijden en talen dus!

Jaarlijks lokt Koksijde Latin Club ongeveer 5.000 bezoekers die zich naar hartelust komen uitleven op zinderende live-muziek met een frisse mojito in de hand.